РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Уважаеми потребители,


Добре дошли в официалната уеб-страница на Областна администрация – Габрово. Надявам се, че тук ще откриете информацията, която Ви е потребна по най-бързия и достъпен начин.Тук ще може да се запознаете с историческото развитие на област Габрово, с природните дадености и икономическото развитие на региона.Тук ще откриете дейностите, които се осъществяват от администрацията и услугите, които предлага тя за физически и юридически лица.
Създадохме този сайт с идеята да съкратим разстоянието между гражданите и администрацията и да направим нашата работа по-прозрачна, популярна и достъпна за Вас.
Светът върви с много бързи крачки напред по отношение на информационните технологии, затова като областен управител на Е – област Габрово се радвам, че ние продължаваме да се развиваме и усъвършенстваме постигнатото, с единствената цел – да сме в полза на Вас, нашите потребители!

 

Областен управител на област с административен център Габрово

Честит празник на ПГ „Марин Попов“ - Севлиево!

Тържествен концерт по повод партонния празник на ПГ "Марин Попов" събра ученици, преподаватели, родители и гости в НЧ "Развитие -1870" в Севлиево. Новият директор Наталия Иванова връчи грамоти и ваучери на отличилите се гимназисти и им пожела бъдещи успехи. Децата бяха подготвили богата програма с рецитал, музикални изпълнения и театрални скечове. Сред официалните гости на събитието бе и Областният управител Мария Башева. През последните години училището все по-ясно заявява позицията си сред професионалните гимназии в областта с вниманието и отдадеността на...

прочети повече

„Заедно в кулинарните традиции и обичаи“

Събитието се проведе днес в ПГИТ "Рачо Стоянов" и представи ястия, облекла и обичаи на различни народи и етноси. Инициативата бе осъществена по Плана за интеграция на Община Дряново под надслов "Заедно в кулинарните традиции и обичаи". Проявата уважиха областният управител Мария Башева - Венкова, заместник-кметовете на Община Дряново Диляна Джеджева и Ангел Ангелов, председателят на Общински съвет Дряново Тодор Георгиев.        

прочети повече

Представят медицинските професии в кампанията „Кариерен компас“ и в Дряново

Кампанията „Кариерен компас“ гостува на Благовещение в СУ „Максим Райкович“- Дряново и в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ -Габрово. Срещите се проведоха с ученици в XI и XII класове с профилирано изучаване на природни науки. Областният управител Мария Башева- Венкова и заместник областният управител Даниела Маринова поздравиха младежите и разясниха, че кампанията е стартирала през септември 2023г. с насоченост кариерно ориентиране и себепознание. Те представиха и екипа на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“- изпълнителният директор д-р Минко Михов и главната сестра Радка Колева...

прочети повече